top of page

Det er hverken foto eller maleri, men kunst

An Doan Nguyen er en av seks sarpinger som stiller ut på Soli

Brug.

Som 13-14-åring var han med foreldrene til en kompis til Soli Brug. Det satte spor, og i bilen på vei hjem bestemte han seg for å komme tilbake. 12. november er han en av seks kunstnere fra Sarpsborg som stiller ut på Soli Brug.Han er blitt en tungt utdannet kunstner, og nå i november kan du se hans kunst i Sarpsborg. An Doan Nguyen har blant annet en bachelor i Fine Art fra England og refererer til Berlin, Hong Kong og andre metropoler. Men det var i Sarpsborg det startet.

Dagsavisen Sarpsborg 24 Publisert 3. nov 2016

Trygve Sørli og Morten Øby

Bare sarpinger på jubileumsutstilling
 
An Doan Nguyen fikk sin kunstneriske oppvåkning på Soli Brug, nå stiller han selv ut malerier der. 
Sarpsborg-kunstnerne Nguyen, Petter Hepsø, Magnus Bjerk, Odin Borgen, Elisabeth Gyllensten og Sinikka J. Olsen utgjør Soli Brugs tradisjonsrike juleutstilling i jubileumsåret.

– Det er spesielt å stille ut på Soli Brug, fordi jeg føler at oppvåkningen min i forhold til kunst skjedde nettopp her. Det er ganske stort faktisk, sier Nguyen, som til daglig er kunstnerisk leder ved Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Uten at de har kommet opp i en konkurransesituasjon av den grunn.

Sarpsrborg arbeiderblad. Lars Weberg

Publisert 10. november 2016

Sarpsborgkunstneren An Doan Nguyen åpnet denne helgen utstilling i Fredrikstad.
Variert stil

Lørdag åpnet han en ny utstilling på Kafé Nyt i Østfold kunstnersenter. Denne gang inspirert av omgivelsene rundt Hydrogenfabrikken på Øra, der han har atelier. 
– Det er veldig avslappet her i kafeen, jeg koser meg veldig i disse omgivelsene. Jeg stiller ofte ut på veldig striglete steder i Oslo, med rød løper og champagne. Det er fint det og, men dette er mer tilbakelent, fortalte Nguyen. 
Den allsidige kunstneren har ikke en bestemt stil, og har tidligere stilt ut både åpne, abstrakte landskap, byscener og en serie med malerier av sin egen sønn. Men felles for alle er hans bruk av lys, enten naturlig eller fra lamper og lyskastere. 

Sarpsrborg arbeiderblad. Trine Sirnes. 

Publisert  27. Januar 2015

Åpner for både kino og nysirkus i Hydrogenfabrikken
Han har for lengst skapt seg et navn som profesjonell kunstner. Nå skal An Doan Nguyen (37) også styre den kunstneriske utviklingen av Hydrogenfabrikken på Øra.

– Vi skal være djerve og vitale og fylle den unike hallen med kunst, kultur og underholdning som appellerer til et bredt publikum, sier han – og legger til:

– Her skal bli alt fra nysirkus, til kino, konserter, barnearrangementer, innendørs piknik og store utstillinger. Målet er at det alltid skal skje noe i Hydrogenfabrikken i helgene, sier han.

Fredrikstad Blad. Svein Kristiansen

Publisert:02. juli 2015, kl. 21:58

Stiller ut malerier fra Værste

 

Fredrikstad-kunstneren An Doan Nguyen (36) har latt seg inspirere av det gamle verftsmiljøet på Værste. Resultatet kan nå beskues i galleriet Hole Arcenter ved Tyrifjorden.

 

– FMV-området og atmosfæren som råder der har historiske dimensjoner. Jeg fikk lyst til å dokumentere det unike miljøet kunstnerisk før det forsvinner, sier An Doan som kom til Norge som båtflyktning fra Vietnam tidlig på 1980-tallet.

 

Fredrikstad Blad. Svein Kristiansen

Publisert 10.05.2014 kl 10:32 Oppdatert 10.05.2014 kl 10:48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Jo rikere Norge har blitt, jo vanskeligere har det blitt å ta imot noen

 

Som ettåring ble An Doan reddet som båtflyktning fra Vietnam. Nå ber han Norge vise mot, vilje og raushet til å åpne grensene for syriske flyktninger.

 

 Da vi ble plukket opp etter at vi hadde drevet rundt på havet i 13 dager, holdt jeg så hardt i maten min at de måtte dra fingrene mine fra hverandre for å få den løs. Ett år gammel flyktet An Doan Nguyen i en liten båt sammen med en høygravid mamma, faren sin og fem søsken fra Vietnam til et nytt liv i Norge.

NRK.no Anette Torjusen 

Publisert 30.04.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page